2009-04-26

Godmorgon Sjusovare! - Skattehöjning 2011??

Läs och häpna Kristianstadsbladet 090426 :
"Arenan
Ofta kommer stora investeringar som Arenan på tal när det ska sparas, men det är enligt Bengt Gustafson inte aktuellt att avbryta projektet.

– Under 2010 står Arenan för åtta miljoner i kommunala kostnader och gissningsvis står Naturumprojektet för två miljoner, vilket blir tio miljoner totalt. Ställer man det i relation till ett totalt bortfall på 190 miljoner kronor har det ingen större betydelse i sammanhanget."

Godmorgon sjusovare, sent om sidor börjar man se verkligheten. Den lägsta krisen sedan 30-talet!

Det har nu gått 6-7 månader sedan krisen började, under tiden har det beslutats om i Kristianstads kommunalfullmäktige om bl.a.

  • En Arena trots krav på folkomröstning, ett Naturrum kostnader på ca 1.000.000.000:-( en miljard)
  • Kustens ägare till Sommarstugor skall tvingas till en investering 150-200.000:- kronor per stuga till kommunalt avlopp oavsett om man har råd eller inte och utan ta hänsyn till miljönyttan av investeringen! Tillsammans en kostnad för sommarstugeägarna på ca. 200.000.000-.
  • OBS! anslutningstaxan är INTE fastställd även om beslutet är tagit till detta avlopp! Kan detta anses som ansvarsfull politik mot den enskilde kommuninvånaren??? Till detta tillkommer kostnader på den egna tomten! Dessa kostnader för några veckor vid kusten i Kristianstads kommun!
Oavsett vem som tvingas betala, skall man ALLTID visa respekt för pengar och dess värde!!

I mina ögon skapar detta beteende inte något förtroende eller visar det ingen respekt mot dem som man fått förtroende av i synnerhet, när vi måste lägga ner skolor eller spara på omsorgen!

Redan juni 2008 hade jag insändare angående behovet om äldreomsorg.

Läs gärna och begrunda. Jag fick inte svar på mina frågor utan det blev ett svar i allmänna ordalag, att allting är bra. Nu börjar vi se mina farhågor, nu har vi helt plötsligt inte råd. Det känns olustigt med en sådan attityd!

Klicka>>Insändare juni 2008 ÄLDREOMSORG


Tio miljoner kronor har INGEN STÖRRE BETYDELSE!
Hur kan man ha en sådan syn på kommuninvånarnas pengar??Kristianstadbladet 090426 : Skattehöjning 2011 utesluts inte


Kristianstadbladet 090426 : Äldreboende skjuts på framtiden.Stöd Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Forum klicka >> i Kristianstad.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad