2009-10-05

Kristianstad först i Sverige med fritt WiFi i Kristianstad centrum ?

Kristianstad kan vara först och unik i Sverige!

Genom att bifalla nedanstående medborgarförslag, vilket skulle göra Kristianstad omtalat långt utanför kommungränsen.
På samma sätt som argument användes vid beslutet till arenan inte minst för att attrahera nya kommuninvånare och nya studenter till högskolan.

Detta är något för Kristianstad!
Det ligger helt rätt i tiden för en framåt stad.

Känner Kristianstads kommun inte själv ha muskler till detta kanske ett samarbete med Handelsföreningen och Fastighetsägare föreneningen skulle kunna tänkas.

Jag såg att Kommunfullmäktige i Kristianstad kallas till sammanträda i rådhuset i Kristianstad tisdagen den 13 oktober 2009 klockan 18.30 .

Gå gärna och lyssna på bl.a. följande medborgarförslag punkt nr. 17 på dagordningen.

Besvarande av medborgarförslag – Installera Wi-fi nätverk i hela centrala Kristianstad.


Sammanslutning för WiFi >> FON City WiFi startar i Sverige
"FON, världens största WiFi-community, annonserar idag att man expanderar sin satsning på att hjälpa städer i Europa att få city-täckande WiFi även till Sverige. Efter ett antal framgångsrika pilotprojekt där FON tillsammans med städer som Malaga i Spanien och Blanquefort i Frankrike har satt upp FON WiFi-nät (trådlöst Internet) kommer även svenska städer och kommuner att erbjudas gratis FON WiFi-utrustning.

Genom FON City-initiativet erbjuder FON gratis tillgång till utrustning för trådlöst Internet till exempelvis bibliotek, skolor och andra offentliga miljöer.

FONs ansats till hur ett WiFi nätverk byggs är annorlunda jämfört med andra kommersiella aktörer på marknaden. Genom att använda FON-utrustning kan ett medborgargenererat WiFi nätverk byggas vilket är billigare jämfört med de andra alternativ som idag finns på marknaden.

FON har idag över 8 000 aktiva FON WiFi accesspunkter spridda över Sverige vilket gör FON överlägset störst på den svenska WiFi marknaden. De accesspunkter som installeras genom FON City-initiativet blir alla en del av det existerande nätverket av accesspunkter och kan alla användas av stadens medborgare eller turister."


Fonera >> La Fonera bäst i test

Gunillas textarkiv >> Amerikanska städer skaffar egna wifi-nätverk
Gratis datornätverk slår igenom i USA


Sprid gärna länken allt för Kristainstads posititva utveckling.

På tal om medborgarförslag är följande tänkvärt.
Radio Kristianstad >> Medborgarförslag får sällan ja

Lene Thrane: ”Det liknar skendemokrati.”

"I Östra Göinge är det inte så lätt att påverka politikerna. En viktig kanal är medborgarförslagen som alla kommuninvånare kan lämna in. Men av 24 medborgarförslag i Östra Göinge sen 2007 har bara ett enda bifallits. Lene Thrane är en av dem som fått avslag på sitt medborgarförslag och hon säger så här om siffrorna." Reporter Abigail Sykes. (2009-07-20)

_______________________________________
Stöd Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Här byter vi åsikter. Forum klicka >> i Kristianstad.nu


Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad