2010-01-19

Det som gick i Norrköping gick inte i Kristianstad! VARFÖR?

Jag Googlade först på Kristianstad +Ryanair och fick 11600 träffar.
sedan Googlade jag på Norrköping +Ryanair och fick hela 84500 träffar!

Det kan tyckas märkligt att Ryanair motas i grinden i Kristianstad, dessutom har Ryanair tidigare varit operatör här.
Är det möjligt för Ryanair att flyga i hela Europa som Europas största "lågprisflyg" utan att vara kriminell, så vore det märkligt att det inte går i Kristianstad.

Här i Kristianstad borde man kunna var snabb till beslut, om man nu lärt sig något från tidigare kostbara "luftcirkusar" kring Kristianstads Airport!
VDn lär dessutom vara juristutbildad?

Ordföranden Sten Hermansson "Dessutom hade vi inte hunnit få ett väntat utlåtande från en advokat, förklarar Sten Hermansson. Detta är ju väldigt känsligt, med tanke på vår historia."

O.B.S. >> Det har nu visat sig i den fortsatta debatten, att för flygplatsens bästa hade det varit mycket bättre i denna fråga, om Sten H. suttit kvar och nejsägarna lämnat styrelsen omgående t.ex. Uno Aldegren.

Det gäller naturligtvis hela styrelsen, att alla ärenden som skall upp styrelsens bord måste naturligtvis vara väl förberedda och genomgångna så inget strider mot det offentliga regelverket. Det är bl.a en styrelsens uppgifter att kritiskt granska.
Det verkar som beslutsunderlaget var oprofessionellt framtaget i detta viktiga ärende för flygplatsen fortlevande.
Det duger inte som ansvarsfull ordförande säga något i stil med vi väntar på något utlåtande från en advokat!

I affär går det inte att sitta stilla och vänta på att någon kommer och knackar på dörren utan där gäller handlingskraft.
Vilket datum var deadline, vilket alltid förekommer i avtalsteckning?

Det är inte vidare proffsigt eller ansvarsfullt inför flygplats problemen, att uttrycka sig som vårt kommunalråd Gustafson gör, att vi trodde vi hade två veckor på oss att hantera frågorna juridiskt, men det visade sig att Ryanair höll ett högre tempo.

HOPPSAN !!!!!
Det gällde ett steg att rädda flygplatsen från nedläggning och fler arbetstillfällen och ett försök att reducera miljonförluster för Kristianstads kommun.

Detta händer i den turist och den välkomnande kommunen Kristianstad.

Tråkigt, kanske dags med pappren på bordet och inte bara som svar det är på gång.

Det skrivs, att det kunde strida mot EU-konkurrensregler i så fall kalla OMGÅENDE till en presskonferens, där hela styrelsen träder fram och klargör och redogör för detta förkastade av Europas största lågprisoperatör till Kristianstads Airport.
Likaså borde också Jerker Swanstein
(M) träda fram, som har högsta ansvaret för hela regionen m.a.o inte bara den västra delen av Skåne, om han vill ge avtryck som "rakryggad".

Finns inte detta kurage vore det kanske bäst för FLYGPLATSEN med en helt ny styrelse, eftersom vad som nu hänt här med Ryanair upplevs av många som en stor fadäs eller skada för Kristianstads bygden?
Det hade varit trovärdigt och ansvarsfullt för fortsatt förtroende för sittande styrelse.

Varför var det möjligt i Norrköping vars flygplats också är i kommunal ägo?

Det är inte länge sedan det sista underskottet på 36 miljoner kronor "tvättades" bort genom att skriva ner aktiekapitalet med samma summa.
Kreativt och enkelt med ett "pennstreck", så var 36 miljoner kronor borta.
Det kan kallas för kapitalförstöring.


På den gamla goda tiden på 60-talet var det annorlunda då sköttes flygplatsen parallellt utan någon VD
av dåvarande ekonomichefen i Kristianstad kommun Kurt Eriksson.

Hur står det till med Region Skånes ägaransvar som storägare för flygplatsen, som verkar vara på väg ut ur sitt ansvar. Det går alltid lätt att säga, att vi kommer stötta med driftsbidrag.

Kristianstadsbladet sökte regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M), men tyvärr inte tillgänglig, men i dagens mobila samhälle hade det varit hedligare och mer trovärdigt, om nu viljan funnits, att ringt tillbaks i denna mycket viktiga fråga för oss här i Kristianstads kommun.
Det finns många vakna timmar på ett dygn.

Om man "säljer" politik eller "säljer" något annat skall man alltid ta ansvar gentemot sina väljare eller kunder, om man har något intresse för att få trogna väljare(kunder).
Det är ju dessutom VALÅR i år!

På samma sätt är Region Skåne på väg lämna sin lokaler till Kristianstad, som kommer belasta Kristianstads ekonomi.

Det är alltid lättare dra sig undan när man inte är ägare.

Jag hoppas, att det inte förhåller sig på samma sätt med Kriminalvården, utan att de tar ansvaret för Gamla Fängelset, så att det inte bara används som en dellikvid för den mark i Vä som Kristianstads kommun tillhandahåller.

K.B. 100120 >> Hermansson lämnarfly gplatsens styrelse

K.B. 100120 >> Förberedelser är A och O

K.B. 100120 >> Flygplatstyrelsen sa nej till drygt 13 000 passagerare

K.B. 100120 >> Region Skåne var tveksamt

K.B. 100119 >> Nej till ny flyglinje

K.B.100119 >> Ryanair har tecknat avtal – med flygplatsen i Norrköping

K.B. 100119 >> Nej till ny flyglinje
"Den ansåg att det fanns tvivelaktigheter i förslaget i förhållande till EU:s konkurrensregler. Dessutom hade vi inte hunnit få ett väntat utlåtande från en advokat, förklarar Sten Hermansson. Detta är ju väldigt känsligt, med tanke på vår historia.
Inom region Skåne har det under en längre tid diskuterats att dra sig ur ägarskapet för flygplatsbolaget."


K.B. 091119 >> Dålig moral på flygplatsen
"Gamla trotjänare på flygplatsen i Everöd behandlas illa av ledningen i nedskärningstider, skriver Matts Olsson, före detta stations- och regionchef SAS Kristianstad och Ängelholm/Helsingborg.
Jag, en pensionerad chef för SAS och Linjeflygs verksamhet i Kristianstad och Ängelholm/Helsingborg, har de senaste åren haft det tvivelaktiga nöjet att följa utvecklingen på Kristianstad Airport."

"Norrköping flygplats är nöjd med nyetableringen.
Vi är naturligtvis mycket nöjda över att Ryanair som Europas största lågprisflygbolag börjar trafikera Norrköping flygplats i maj. Vi ser mycket ljust på framtiden och erbjuder i och med Ryanairs etablering alla typer av flygresor. Det kan väl knappast bli bättre, säger Mari Torstensson, vd på Norrköping flygplats, i ett pressmeddelande."

SvD 100119 >> Ryanair flyger från Norrköping i maj

_______________________________________







Stöd Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Här byter vi åsikter. Forum klicka >> i Kristianstad.nu


Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad