2009-04-16

Den ekonomiska stringensen i Kristianstad!

Efter av att ha lyssnat på budgetomförhandlingen i Kommunalfullmäktige i tre timmar. Man måste beundra kommunalfullmäktige i Kristianstad, vilken precision man kan fastställa sparbetingen i Kristianstads kommun, när man så exakt vet bara behövs skall gälla med en 0,5 % och detta utan dialog med nämnderna som är närmast brukarna.

Mer beklämmande eller oansvarigt i denna lågkonjunktur, som vi inte vet när den vänder, är att samtidigt besluta om en investering i ett Naturum, som kan var trevligt om man har råd, på 100.000.000:- miljoner kronor och med en årlig driftskostnad på 8.000.000:- miljoner kronor, och även om man missar 16.000.000:- miljoner i statsbidrag. Finns inte de andra 85.000.000:- miljonerna så hjälper inte detta, så får den vanlige kommunalinvånaren resonera vid ekonomiska åtaganden.

Vårt fina biosfärområdet finns kvar även om man inte just nu har råd till ett Naturrum och i synnerhet när det finns ett eftersatt underhåll på kommunens fastigheter på åtskilliga hundra miljoner kronor, som våra förtroendevalda fått förtroende att förvalta bl.a. talas det om att riva kulturkvarteret Rådhuskvarteret och märkväl detta p.g.a. av vanskötsel.


Det vore mycket lärorikt för fler kommuninvånaren att lyssna på kommunalfullmäktige möten.

Forum klicka >> i Kristianstad.nu

Kristianstadsbladet 090418 : Kris i Kristianstad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad