2009-04-02

Upprop ! Varning ! Larm !!!

Upprop ! Varning ! Larm!!!

Läs och begrunda nedanstående, vilket jag ser som ett kulturmord mot Kristianstad att riva Rådhuskvarteret!!

Finns det ingen empati för kultur och allt detta beror på vanskötsel av dessa fastigheter under lång tid?

Det sägs att finns två alternativ för Rådhuskvarteret. Det kan vara så, att sedan kommer man fram till alternativ 1 att renovera blir dyrare än alternativ 2 att bygga nytt och så väljer man alternativ 2. Ett raffinerat sätt om man vill riva eller hur?

Det finns andra centralt belägna platser norr om stationen för detta ändamål med förvaltningsbyggnader för kommunen och Region Skåne, och sälj sedan Rådhuskvarteret för 1 krona p.g.a detta eftersatta underhåll till någon seriös fastighetsförvaltare, som har känslan och förmågan att renovera dessa fastigheter till ett attraktivt boende i centrala Kristianstad, som väl behövs för stans utveckling och skulle även stärka varumärket Kristianstad och dess attraktionskarft.

Nu måste vi alla agera kraftfullt bevarandeföreningar, Region museet och alla kommuninvånare reagera, om detta inte är ett Aprilskämt. Jag får innerligt inte hoppas, att man driver med och om vårt kulturarv!

Sammankalla till presskonferens!
Sänd detta vidare till så många som möjligt!

Ett alternativ skulle också kunna vara att bilda ett nytt parti till nästa kommunval just med fokus på staden och kulturen.

Det pågår andra stor missgrepp i vår stad, som vi alla är satta att förvalta. T.ex. Östra Boulevaredn kommer att reduceras. Boulevarderna, som är ett av stadens ego.
Det planers för ett Parkeringshus i Tivoliparken, vilket vore förödande att reducera stadens lunga, som borde var helig mark om känslan finns.
Vad har hänt med arkitekttävlingen angående Stora Torg?
Vad har gjorts för ett mer lrevande norr, vilket det talats om i åtskilliga år?

LÄS citat från Kristianstads kommuns hemsida och ta er för pannan och sitt gärna ner, vilket måste uppfattas som en programförklaring och åsiktsförklaring om en rivning av stadens vackraste kvarter Rådhuskvarteret:

Länk >>
"Kristianstads kommun + Region Skåne= sant?


Kristianstads kommun och Region Skåne planerar att inom kort teckna en gemensam avsiktsförklaring kring en förstudie av möjligheterna för en samlokalisering centralt i Kristianstad.

Förstudien ska göras utifrån några utgångspunkter:

  • samlokaliseringen sker i rådhuskvarteret Kristian I "


Forum klicka >> i Kristianstad.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad