2009-05-29

Slow Food Kristianstad ??

Ett sätt att profilera Kristianstad och varumärket "Spirit of Food" skulle kunna vara genom att ansöka om medlemskap i den internationellt kända organisationen Slow Cities, SlowFood grundad 1986 i Italien, som har över 100.000 medlemmar i världen.

Det är en organisation, som pläderar för det goda och god kvalité, när det gäller både vår föda och livskvalité. Det hade varit något för Kristianstad, som är Sveriges mat metropol nummer ett. Speciellt nu, när vi ska få hit en gastronomisk utbildning. Vi kunde som Sveriges numera andra kommun försöka bli medlem i denna aktade organisation och på det viset sätta Kristianstad på världskartan.


Jag etablerade kontakter i Italien, Norge och i Sverige, som jag förmedlade till Kristianstad kommunledning, men tyvärr utan ens ett svar!!

Mail ang. ”Slow Food” sändes för kommentar till Kristianstads kommuns Näringslivsdirektör (29/12-02) och Kristianstads Kommundirektör(30/12-02) för kommentar här på Forum Kristianstad.

Tyvärr kom aldrig något svar!!


Medborgarförslag inlämnades att föreslå Stora Torg (nov 2007) som "Spirit of Food" torg, men tyvärr avslogs detta! Läs mer på länkar nedan.

Jag har också inlämnat ett medborgarförslag i slutet av 2007 och föreslagit att Kristianstad skulle ansöka om medlemskap i världskända "Slow City" rörelsen, men tyvärr ännu inte behandlats. I Falköping har man lyckats, men varför är det inte möjligt i Kristianstad?

Länk till förslag att stärka varumärket >> Spirit of Food


Länk Forumkristianstad.net >> Slow Food Kristianstad ??

Kristianstadsbladet 090529: Varför hörs inte Kristianstad i matdebatten?


Stöd

Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Här byter vi åsikter. Forum klicka >> i Kristianstad.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad