2010-04-15

"Vägtullar – ett aprilskämt" av näringslivsminister Olofsson

Kristianstadsbladet 100415 "Vägtullar – ett aprilskämt"

Sydsvenskan 100415 >> Maud Olofsson: Biltullar till Malmö

Kristianstad kan komma att få biltullar om näringsministern och tillika Centerpartiets partiledare Maud Olofsson får som hon vill.

Jag häpnar när vår näringslivsminister skulle vilja strypa tillgängligheten till Kristianstads centrum med biltullar och detta skulle ske i vårt lilla centrum i en stad med bara ca 30000 invånare!

Handeln i Kristianstad centrum är bland största arbetsgivarna i Kristianstads kommun, som nu Maud Olofsson vill slå undan fötterna på och med det utslagningar av arbetstillfällen som följd.
Är det måhända en miljösmutsig externhandel som Maud Olofsson vill främja, som enligt Landskronas miljöchef Högni Hansson genererar 10% mer växthusgaser än centrumhandeln gör?

För övrigt hur tänker Kristianstad kommun lösa de p-platserna på V. Boulevarden, som tas i anspråk för den s.k. Kristianstadslänken, vilket måste lösas innan dessa stora region bussar börjar köra rakt igenom vårt vackra renässanscentrum??
Tillgänglighet i detta sammanhang lika viktig för handeln och arbetstillfällen i centrum!

Vad säger Kristianstads Handelsförening och Fastighetsägarna till Olofssons tokigheter?

Bilisterna betalar 85 miljarder i skatt per år!
Öronmärk dessa pengar och investera dem i infrastruktur i stället för att bara låta dessa resurser hamna i statens "svarta hål" för omedelbar konsumtion.

Är det rimligt Maud Olofsson tillika näringsminister, att de även ska betala vägtullar och vägavgifter?

Alla bor inte vid en busshållplats eller vid en tunnelbanestation i Stockholm.
Dessa uttalande kommer dessutom från en partiledare som talar om en levande landsbygd, men det gällde tydligen inte nu.

Jag är så naiv så jag trodde, att näringsministern Maud Olofsson såg bilen som ett verktyg eller redskap för hålla igång näringslivet och med det skapa välfärd som våra förtroende valda är satta sköta.

Jag skall även tillskriva Näringslivsministern Mud Olofsson be henna utveckla sina planer om biltullar i Kristianstad samt delge henne mina synpunkter som handlare i Kristianstad. Denna skriftväxling kommer att läggas ut här på bloggen.

Det har gått så långt så samhället har inte råd med pensionärerna, så går det, när man inte sparar i ladorna under de goda åren och eller investerar långsiktigt mer än över nästa valdag.

Likaså borde följande uttalande av Heléne Fritzon förklaras som inte helt avvisar biltullar i Kristianstad "Det kräver en djup analys av nyttan"

I den politiska världen är uppfinningsrikedomen stor när det gäller att beskatta folket i en eller annan form med olika namn.
Är det maktbegär eller okunnighet och oförstånd?

Vägvalet 100415 >> NEJ till trängselskatt i Göteborg. Inlägg märkta ‘Kristianstad’

På tal om E22, hur många mil motorväg genom Skåne hade vi fått för kostnads skandalen tunneln genom Hallandsåsen som skall ge ett par minuters tidsvinst.

Läs om >> Skandalen Hallandsåstunneln!!
Slutnotan finns fortfarande INTE för dessa 8,6 km tunnel som kommer att få en byggtid på minst 23 ÅR!!!

Det enda vi vet är priset blir minst 10 GÅNGER mer än kalkylerat och i det priset ingår massa förstörd natur och miljö!!Sveriges Radio >> Miljöchef kräver hårdare regler mot köpcenter
"Regeringen borde ställa högre miljökrav på köpcenter. Det anser Landskronas miljöchef Högni Hansson som vill att stormarknader ska prövas som miljöfarlig verksamhet.

- Man belastar miljön och tjänar pengar på det. Då är det inte mer än rimligt att man för över miljökostnaderna till köpcentret, säger Högni Hansson, miljöchef i Landskrona.

Köpcenter har poppat upp som svampar ur jorden de senaste åren och eftersom de oftast ligger en bit utanför tätorterna så bidrar de enligt Högni Hansson i hög grad till ökad trafik och därmed till ökade utsläpp."_______________________________________
Ny öppnad Google diskussions Grupp om ORIMLIGT AVLOPP!

Ny öppnad Google diskussions Grupp om allt som kan tillföra Kristianstad något.


Stöd Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Här byter vi åsikter. Forum klicka >> i Kristianstad.nu


Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad