2010-09-17

Chatt med Åhuspartiet på K-badet där Åhus borde vara "hemmaplan"!

Kreistianstadsbladet 100917 >> Anders Björklund (Åå) chattar med läsarna

Jag ställde följande frågor till Anders Björklund(Åå), som han valde att inte svara på även om någon av mina frågor kom in på chatten före den sist ställda frågan av "goranespet"
:
  • Vi väntar fortfarande på ett svar från Åhuspartiet på vår insändare i Kristianstadsbladet 14/9 "Bisarr särtaxa för va-anslutning vid kusten" innan valdagen många tusen människor är drabbas av denna SÄRTAXA. VA-lagen är inte tvingande isynnerhet med felaktigt ett kalkylunderlag. Återkalla VA-ärendet och tänk på likabehandling av kommuninvånare enligt. Kommunallagen.
  • Du skriver ”Om det skulle visa sig att det inte skiljer så mycket i kostnaderna så kan vi i Åå tänka oss att tillämpa enhetstaxan.” Vore det inte hedligare att första sätta priset istället för att Tvinga folk skriva på in blanco avtal, vilket jag att du inte själv gör i dina privata affärer?
  • Bor man längs Kolonivägen i Östra Sand tillhör man ett verksamhetsområde och betalar normaltaxa för att ansluta sitt avlopp till det kommunala nätet. Övriga fastigheter tillhör samma verksamhetsområde som Östra Äspet och betalar särtaxa! Kolonivägen som dessutom ligger mitt i Ö Sands området! Så sent som i förra året har det kopplats in NORMALTAXA på Kolonivögen. Tycker Åå det är rättvist och skapar förtroende ni som företräder Åhusborna?


Cittat från Kristianstadsbladet Chtt på nätet :

"Kustbo:
Var står ni i VA-frågan angående särtaxa, klart besked tack?

Anders Björklund:
Hittills har VA-lagen tagits till intäkt för att pröva särtaxan för nya områden. Då kostnaderna för nyanläggning markant skiljer sig från andra områden skall de som gynnas av nyordningen behandlas med särtaxa. Om det skulle visa sig att det inte skiljer så mycket i kostnaderna så kan vi i Åå tänka oss att tillämpa enhetstaxan.
10:05, 17 september 2010 goranespet:
Anders,vad avser Du med att särtaxa skall till tillämpas när kostnaden skiljer sig markant från andra områden. Är det 10%, 50 % eller 100%? Göran

Anders Björklund:

Svårt att svara på så här på direkten. Det måste presenteras i ett störe sammanhang av tjänstemännen innan det kommer till politiskt ställnigstagande/beslut.
10:17, 17 september 2010 "
___________________________

Google diskussions Grupp om ORIMLIGT AVLOPP!

Google diskussions Grupp om allt som kan tillföra Kristianstad något.


Stöd Namninsamlingen.
Klicka >> Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret

Här byter vi åsikter. Forum klicka >> i Kristianstad.nu


Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!

Läs även andra bloggares åsikter om :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad