2010-12-18

Stackars Kristianstad, jag som älskar "Dej" och vill "Dej" så väl, tänk att behöva behandlas på detta vis.


Jag har under lång tid engagerat mig i Kristianstads utveckling, men tyvärr upplever jag dialogen i Kristianstad som mycket dålig.
Jag hittade av händelse ett gammalt urklipp av en av mina insändare i Kvällsposten från 2002, som visar redan för åtta år sedan ansåg kommunen det viktigare att tjäna så mycket som möjligt på P-avgifterna på våra besökare i centrum, som i sin tur genererar många arbetstillfällen.

Istället för göra något unikt för våra besökare jämfört vad man gör i andra städer.
Var förslaget redan då 2002 att höja parkerings avgifterna med 33 %.

Nu tänker man ta bort större delen av parkeringsplatserna på V. Boulevarden för annars går vi miste om bidrag säger kommunalrådet Bengt Gustafson(M)!!!
Kan det finnas någon dold agenda från Steen o. Ström att dessa parkerare istället skall ledas till Steen o. Ströms privata parkeringshus? 

Är det kanske också en dold agenda för bussplaneringen i Kristianstad? Finns det kanske något krav från Steen o Ström att bussarna tvunget skall ledas förbi Ö. Centrum. Är det därför det inte är aktuellt med något annat bussalternativ än förslag nr. 10? Varför sållades bussförslagen 1-8 bort på ett mycket tidigt stadium?

Var alla dessa bussalternativ uppe i kommunalfullmäktige eller var det bara 9 och 10 som presenterades för kommunalfullmäktige? Om så är fallet, varför fick inte kommunfullmäktigeledamöterna möjlighet att rösta om alla alla förslagen i denna viktiga fråga för Kristianstad?
Har de som driver verksamheter i centrum haft tillfälle att yttra sig över alla bussförslagen 1-10?

Gustafson borde förklara på vilket sätt, om inte förslag 10 genomförs går kommunen miste om ca 130 miljoner i bidrag enligt Gustafson, eller är det bara ett tomt hot för få sin vilja och eventuellt någon annans vilja igenom så fort som möjligt? Förklaring borde krävas av Gustafson omgående?

Nu är det år 2010 så man kan inte påstå att kommunledningen är precis besöksvänliga.
Är det märkligt att Kristianstad ständigt sjunker i Svenskt Näringslivs företagsindex??

Lite inlägg från mitt tidigare forum och insändare, som tål att upprepas med den dåliga dialog som det är i Kristianstad med de som berörs av besluten:


Medborgarförslag av mig KB 061229: "Vill göra P-plats gratis igen" 

Insändare av mig KB 051229: P-avgifterna bör bli valfråga 
"Med anledning av att jag hade en insändare i Kristianstadsbladet i detta ämne redan den 14 december 2002 och så sent som den 29 november i år, hade det varit trevligt att inte behöva komma tillbaks med samma frågeställning en tredje gång för att få ett seriöst svar.
På tal om att inte svara en kommuninvånare på seriösa förslag skulle jag vilja framföra, att i mitt värv är jag van att föra en dialog för min "överlevnads" skull. Jag tror, att det är något som håller i längden och skapar acceptans och förtroende.
"

Det är INTE vidare upplyftande hur Kristianstad behandlas nu idag 2010 inga större förändringar eller lärdom av tidigare fel och misstag:

 "Det här tillbaka på rätt spår, med luftiga passager genom byggnaden, konstaterar han."


 Ingiven skrivelse om centrum redan 080919 till Kristianstads kommun  Ett bidrag till Kristianstads utveckling

Jag rekommenderar starkt, 
att läsa Boverkets skrift, som jag också varit i kontakt med : 


Läs hur kommunalrådet Bengt Gustafson bemöter en kommuninvånare :

Visserligen är jag en liten handlare, som förvaltar ett över 100-årig skoaffär o fastighet, och jag TROR att jag har något att tillföra. 

Vad tycker Du? 
Kommentera gärna allt för Kristianstad.
Att leva är att ta ställning.
Kristianstad skall utvecklas genom en öppen dialog.
Kanske träffas "After Work" som upptakt?

Tack! 
Det hade varit klädsamt och bra för Kristianstad, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra kommuninvånare, var villig träda fram och kommentera mina inlägg, som säkert har både fel och rätt.
Du får gärna bjuda in någon att kommentera. Denna blogg är politiskt obunden. Tack ska du ha för din hjälp.
___________________________
Stöd Namninsamlingen.
Klicka  Namninsamling för bevara Rådhuskvarteret ,som tyvärr verkar vara för sent, eftersom Kristianstads ledning eller stadens bevarande föreningar INTE insåg kulturvärdet i detta kvarter.

Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se! 

2 kommentarer:

 1. Jag håller med vad du skriver till nästan hundra procent.
  Tack för din blogg!
  Jag blir rädd hur våra politiker och tjänstemän i Kristianstad behandlar oss och Kristianstad. Oansvarigt och dom har fått vårt förtroende.
  Respektlöst!!

  SvaraRadera
 2. En som uppskattar DIALOG.måndag, december 20, 2010

  Jag har varit inne och tittat och läst och jag måset säga att du är enastående som orkar kämpa mot alla dönickar och deras märkliga planer för vår lilla stad. Man får hela tiden känslan av att de måste göra något slags monument över dem själva. Göra avtryck i stadens historia hur tokigt förslaget än må vara. Det är tur att vi har sådana kämpar som dig som värnar om vår kultur och det som är genuint för vår stad men även ser till att vi behöver en nydaning för att vi ska komma vidare och bli ett mer attraktivt samhälle. Så stå på dig

  SvaraRadera

Här är en kommentar från bloggen iKristianstad